Totodata, Juncker se declara multumit de aprobarea, de catre Senatul Statelor Unite, a planului de 700 miliarde dolari destinat salvarii sistemului bancar american.

"Nu vad de ce am pune la punct un program asemanator in Europa", a declarat Juncker pentru postul german de radio Deutschland Radio Kultur, adaugand ca economia Statelor Unite este mult mai afectata de criza creditelor, decat cea europeana.

"Ma bucur ca planul a obtinut aprobarea Senatului si sper ca votul Camerei Reprezentantilor va avea acelasi rezultat. Aprobarea planului este necesara pentru calmarea crizei financiare", a adaugat Juncker.

Citeste si:

Senatul Statelor Unite a aprobat, miercuri, planul de 700 miliarde dolari destinat salvarii sectorului financiar, punand presiune asupra deciziei Camerei Reprezentantilor pentru aprobarea planului, despre care liderii politici spun ca este vital pentru evitarea unei catastrofe economice.

Franta si Germania, cele mai mari economii ale zoneri euro, au luat in calcul, saptamana aceasta, posibilitatea punerii la punct a unui plan asemanator penetru industria economica europeana, informeaza NewsIn.
Cancelarul german Angela Merkel a declarat ca Germania "nu poate si nu va emite un cec pentru toate bancile".