Banca Centrala Europeana mentine dobanda cheie la 4,25%

Banca Centrala Europeana (BCE) a decis sa mentina dobanda de politica monetara la 4,25%, potrivit unui comunicat al institutiei cu sediul la Frankfurt, masura fiind in conformitate cu asteptarile analistilor, informeaza NewsIn.

Jucatorii din piete asteapta discursul presedintelui institutiei, Jean-Claude Trichet, pentru a sesiza in ce masura criza financiara a afectat perspectivele privitoare la evolutia viitoare a dobanzii cheie.

Economistii se intreaba daca Trichet si ceilalti bancheri centrali cred ca turbulentele din ultimele saptamani au afectat suficient economia zonei euro incat sa sporeasca sansele unei micsorari a dobanzii cheie, chiar daca inflatia se mentine mult peste nivelul tintit de BCE.

Toti cei 81 de analisti chestionati de Reuters estimasera ca Banca Centrala Europeana va mentine dobanda cheie la 4,25%, dar, dupa o luna in care criza creditelor a doborat unele dintre cele mai mari nume de pe Wall Street si s-a extins in Europa, analistii incearca sa detecteze semnale privitoare la viitoarele decizii.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri