"Dupa ce am avut temeri mari legate de inflatie ce au justificat politica dobanzilor mari a Bancii Centrale Europene (BCE), care a fost probabil potrivita pentru o perioada, asistam in prezent la o temperare rapida a inflatiei", a spus Lagarde, in cadrul unei conferinte de presa, anunta NewsIn.

Ea a adaugat ca exista o corelatie intre oscilatia pretului petrolului si evolutia burselor, care a avut ca efect limitarea inflatiei.

BCE a redus pe 8 octombrie dobanda cheie cu 0,5 puncte procentuale, la 3,75%, in cadrul unei actiuni coordonate a principalelor banci centrale mondiale. Analistii estimeaza o relaxare suplimentara a politicii monetare pana la sfarsitul acestui an, asteptandu-se la o noua scadere a dobanzii cheie in cadrul sedintei de politica monetara a BCE din 6 noimebrie.

Citeste si:

Pe de alta parte, Legarde a refuzat sa ofere detalii despre "fondul strategic de investitii" anuntat de presedintele francez Nicolas Sarkozy.

"Nu va pot spune o cifra astazi pentru ca nu avem inca asa ceva, insa dezmint cifra vehiculata, de 100 miliarde euro, care nu este sub nicio forma una finala sau asupra careia s-ar fi ajuns la un acord", a mai spus Legarde .