Fondul Monetar International (FMI) a anuntat, luni, ca va acorda Kirgistanului, una dintre cele mai sarace tari din lume, un ajutor de cel putin 60 milioane dolari, pentru atenuarea efectelor crizei financiare, potrivit AFP.

Pentru aceasta actiune, FMI a utilizat un mecanism pentru ajutorarea tarilor din Asia Centrala afectate de criza internationala, "facilitatea de protectie impotriva socurilor exogene".

Acordarea creditului are nevoie de aprobarea consiliului de administratie al FMI, ce urmeaza sa se intruneasca la inceputul lunii decembrie, informeaza NewsIn.

FMI a adoptat in septembrie o reforma pentru simplificarea accesului la programul de protectie impotriva socurilor exogene. Kirgistanului este primul stat ce a semnat un acord cu FMI-ul pentru a beneficia de un imprumut sub aceasta forma.

Kirgistanului are 5,2 milioane de locuitori si este una dintre cele mai sarace state ale lumii, cu 35% din populatie sub pragul saraciei. Tara exporta in principal aur, produse agricole si energie hidroelectrica.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Dupa ani de criza, economia Greciei incepe din nou sa respire