Actionarii existenti au subscris pentru 55,98 milioane dintre actiunile oferite, lasand guvernului restul de 22,8 miliarde actiuni, a anuntat RBS, informeaza NewsIn.

"Prin urmare, Trezoreria va detine circa 57,9 din capitalul extins al RBS", a anuntat banca.

Actiunile RBS s-au tranzactionat, inainte de majorarea de capital, sub pretul ofertei, de 65,5 pence/actiune, ceea ce a descurajat investitorii. Cotatia actiunilor a fost de 55 pence/actiune la inchiderea sedintei de joi.

"Regretam faptul ca actionarii nu au facut uz de drepturile lor de preemptiune, insa trebuie sa intelegeti ca atitudinea pietei fata de sistemul bancar a facut investitia neprofitabila pe termen scurt", a declarat directorul executiv RBS, Stephen Hester.

Citeste si:

"Trebuie sa lasam trecutul in urma si sa ne concentram mai mult asupra a ceea ce trebuie sa facem de acum inainte", a spus oficialul.

Implicarea redusa a actionarilor in cadrul ofertei de majorare de capital inseamna ca guvernul a oferit aproape intreaga suma de 15 miliarde lire.

RBS va primi alte 5 miliarde lire sterline din bani publici, prin vanzarea de actiuni preferentiale catre guvern.

Banca este cea mai mare dintre cele salvate in cadrul planului de rascumparare realizat luna trecuta de guvernul britanic.