Guvernul a aprobat o lege ce va permite consortiului - din care fac parte bancile private Millennium bcp, Banco Espirito Santo si Banco BPI - sa ceara o garantie de stat prin care sa sustina imprumutul, potrivit declaratiilor unui purtator de cuvant al ministerului portughez al finantelor.

Banca nationala a Portugaliei a anuntat ca a nominalizat patru noi administratori pentru restructurarea BPP, informeaza Reuters, conform NewsIn.

Luna trecuta, BPP a cerut un imprumut guvernamental de 750 milioane euro, in contextul crizei financiare. Presedintele bancii centrale, Vitor Constancio, a declarat ca este putin probabil ca cererea BPP sa fie aprobata, din cauza ca baza activelor sale este prea mica pentru a justifica suma ceruta.

Citeste si:

In acelasi timp, banca centrala a anuntat intr-un comunicat ca un imprumut de pana la 450 milioane euro ar fi necesar pentru sprijinirea bancii BPP, aflata in dificultate financiara, dupa ce agentia de evaluare financiara Moody's a coborat luna trecuta ratingul privind creditele bancii.

Millennium bcp este prezenta si in Romania, unde si-a inceput activitatea in 11 octombrie 2007, prin deschiderea simultana a 39 de sucursale, in Bucuresti si in opt orase din tara.