Millennium bcp si alte 5 banci vor acorda Banco Privado Portugues un credit de 450 mil. euro

Guvernul portughez va permite unui consortiu de sase banci, printre care si Millennium bcp, sa acorde un imprumut de pana la 450 milioane euro bancii de investitii Banco Privado Portugues (BPP), ce se confrunta cu probleme privind lichiditatile.

Guvernul a aprobat o lege ce va permite consortiului - din care fac parte bancile private Millennium bcp, Banco Espirito Santo si Banco BPI - sa ceara o garantie de stat prin care sa sustina imprumutul, potrivit declaratiilor unui purtator de cuvant al ministerului portughez al finantelor.

Banca nationala a Portugaliei a anuntat ca a nominalizat patru noi administratori pentru restructurarea BPP, informeaza Reuters, conform NewsIn.

Luna trecuta, BPP a cerut un imprumut guvernamental de 750 milioane euro, in contextul crizei financiare. Presedintele bancii centrale, Vitor Constancio, a declarat ca este putin probabil ca cererea BPP sa fie aprobata, din cauza ca baza activelor sale este prea mica pentru a justifica suma ceruta.

In acelasi timp, banca centrala a anuntat intr-un comunicat ca un imprumut de pana la 450 milioane euro ar fi necesar pentru sprijinirea bancii BPP, aflata in dificultate financiara, dupa ce agentia de evaluare financiara Moody's a coborat luna trecuta ratingul privind creditele bancii.

Millennium bcp este prezenta si in Romania, unde si-a inceput activitatea in 11 octombrie 2007, prin deschiderea simultana a 39 de sucursale, in Bucuresti si in opt orase din tara.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri