Guvernul australian s-a aratat in favoarea unei fuziuni intre operatorul britanic British Airways si Qantas Airways, insa a respins o preluare a companiei aeriene australiene, relateaza Reuters, citat de NewsIn.

Qantas si British Airways au anuntat ieri ca poarta negocieri in vederea unei fuziuni, in contextul in care criza economica a dus la declinul traficului aerian, obligand companiile sa reduca din costuri.

Cu toate acestea, guvernul laburist australian, care se bazeaza pe sprijinul sindicatelor, a amenintat cu intreruperea negocierilor in cazul in care Quantas ar fi amenintata de o preluare.

"Intr-un astfel de caz, cu siguranta guvernul nu va sprijini un asemenea demers", a declarat ministrul australian al trsansporturilor, Anthony Albanese, pentru postul national de radio.

Albanese spunea marti ca detinerea majoritara in Qantas va ramane australiana, urmand ca limita maxima a participatiilor straine sa fie de 49%.

"As sustine o fuziune", a anuntat unul dintre reprezentantii companiei White Funds Management, ce detine actiuni in Qantas, indicand necesitatea scaderii costurilor, pe fondul prabusirii cererii si a riscului de recesiune.

Reprezentantii British Airways, a carei valoare de piata, de 2,7 miliarde dolari, este cu putin mai mica decat cea a Qantas, au anuntat ca negocierile cu operatorul spaniol Iberia vor continua, in vederea formarii celui de-al treilea operator aerian din lume.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Proteste: Biden îl acuză pe Trump că folosește armata împotriva americanilor
Setari Cookie-uri