Banca centrala a Germaniei, Bundesbank, a coborat estimarile de crestere economica si de inflatie pentru Germania in 2009 si prevede acum ca cea mai mare economie din Europa se va comprima cu 0,8%, dupa ce a incetinit semnificativ in acest an, din cauza crizei financiare, scrie Reuters.

Bundesbank a anuntat ca este putin probabil ca economia Germaniei sa isi revina mai repede decat economia mondiala in ansamblu, pentru care se estimeaza o revigorare in 2010.

In cadrul previziunilor bianuale, banca centrala a Germaniei a redus prognoza de inflatie pentru anul viitor cu peste doua treimi, la 0,8%, de la nivelul de 3% estimat in iunie, informeaza NewsIn.

Inflatia armonizata a preturilor de consum ar putea sa coboare la mijlocul anului 2009 chiar sub 0,5%, insa ar urma sa se accentueze in al patrulea trimestru.

"Efectele deflationiste, desi temute de unii, nu sunt probabile in actualul context", a mai anuntat banca centrala.

Previziunile de crestere economica pentru 2009 intocmite de banca centrala sunt in linie cu estimarile altor institutii. Fondul Monetar International (FMI) si Organizatia pentru Cooperare si Dezvoltare Economica (OECD) prevad, de asemenea, o comprimare a economiei germane cu 0,8%.

Ministrul german de finante, Peer Steinbrueck, a declarat ca economia ar putea scadea chiar cu 1% in 2009, in timp ce economistii din cadrul Deutsche Bank estimeaza o comprimare de pana la 4%.

"Perspectivele cu privire la economia Germaniei au aratat o deteriorare a pietei de la inceputul celui de-al patrulea trimestru. Un declin considerabil al economiei reale ar putea fi asteptat in iarna dintre 2008 si 2009", a mai anuntat Bundesbank.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
CORONAVIRUS | Medicii italieni, nevoiți să aleagă pe cine salvează
Setari Cookie-uri