Grupurile bancare italiene Intesa Sanpaolo si UniCredit ar putea fuziona in 2009 operatiunile cu o serie de banci europene ce se confrunta cu dificultati, a declarat Alessandro Daffina, directorul executiv al Rothschild Italia, citat de Reuters.

"Cred ca in 2009 atat UniCredit, cat si Intesa Sanpaolo vor fi in masura sa ia parte la noile acorduri de integrare cu banci europene ce se confrunta cu probleme", a spus Daffina, intr-un interviu acordat cotidianului Il Sole 24 Ore.

Rothschild, depre care Il Sole noteaza ca a fost votata de Mergermarket ca cea mai buna banca de investitii din Italia in 2008, a jucat anul trecut rolul de consilier financiar in mai multe afaceri din Italia, printre care vanzarea filialelor bancare ale Monte dei Paschi di Siena, dupa fuziunea cu Banca Antonveneta.

Operatiunile desfasurate de Rothschild in Italia au fost conduse anterior de Franco Bernabe, actualul director executiv al Telecom Italia, scrie NewsIn.

Daffina a spus ca fuziunile si achizitiile din sectorul bancar european vor fi inevitabile, in contextul in care grupurile cauta sa dezvolte sinergii pentru a face fata mai bine crizei financiare.
Potrivit acestuia, consolidarea sistemului bancar din Italia va implica in principal banci de marime mijlocie.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Setari Cookie-uri