Grupul britanic Marks & Spencer a afisat luni un plan de economii se presupune inchiderea a 27 de magazine si suspendarea a pana la 1.230 de locuri de munca.

In cadrul unui raport de activitate, ce a indicat o scadere a vanzarilor din Marea Britanie cu 7,1% in ultimul trimestru din 2008, compania a anuntat o serie de masuri cu scopul de a reduce costurile, relateaza AFP.

Principelele masuri constau in inchiderea a 27 de magazine, in special din lantul `Simply Food`, ce comercializeaza exclusiv produse alimentare.

Acest lucru ar duce la suspendarea a circa 780 de locuri de munca, a precizat grupul. In plus, Marks & Spencer intentioneaza sa faca pana la 450 de disponibilizari in cadrul serviciilor administrative, ceea ce va reduce efectivele acestui sector cu 15%, potrivit NewsIn.

Guvernul britanic, ce a anuntat luna trecuta un plan de 20 miliarde lire sterline pentru a sprijini consumul si investitiile, estimeaza o comprimare a PIB-ului intre 0,75% si 1,25%. Totusi, unii experti estimeaza o scadere a acestuia cu pana la 2,5%.

Oficiul National de Statistica (ONS) a anuntat recent ca preturile de consum au scazut cu 0,1% in noiembrie, marcand o temperare a inflatiei anuale la 4,1%, fata de 4,5% in octombrie.

Inflatia a atins, astfel, cea mai mica rata din iunie, mentinandu-se, totusi, peste nivelul dorit de banca centrala a Marii Britanii, de 2%, si peste asteptarile analistilor, ce estimasera o inflatie de 3,9%.

Autoritatile de reglementare sunt de parere ca inflatia nu mai reprezinta o problema principala, atentia acestora fiind indreptata catre recesiunea economica.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Beijingul avertizează: Statele Unite și China, în pragul unui nou Război Rece
Setari Cookie-uri