Guvernul ucrainean a anuntat marti seara intr-un comunicat ca premierii slovac si bulgar - care sunt asteptati astazi la Moscova pentru convorbiri urgente pe tema crizei gazului - vor veni in cursul aceleiasi zile si in Ucraina pentru a purta discutii cu premierul Iulia Timosenko.
Bulgaria si Slovacia sunt cele doua tari UE cel mai grav afectate de intreruperea, de aproape o saptamana, a livrarilor de gaz rusesc ce tranziteaza Ucraina, incident care a intervenit din cauza neintelegerilor dintre Moscova si Kiev.

Premierul rus Vladimir Putin a anuntat marti, cu ocazia unei vizite facute la centrul de control al monopolului Gazprom, ca a vorbit la telefon cu omologii sai bulgar si slovac si s-a pus de acord ca acestia sa vina miercuri la Moscova. "Ambii si-au impartasit vointa si dorinta de a vedea situatia de aici", a spus Putin, transmite AFP, citat de NewsIn.

Potrivit serviciului sau de presa, Putin le-a spus celor doi premieri - ca si presedintelui Romaniei - ca Ucraina blocheaza tranzitul livrarilor de gaz rusesc pe care Moscova le reluase marti.

Serviciul de presa al Guvernului bulgar a confirmat deplasarea la Moscova a premierului Serghei Stanisev. El va fi insotit de ministrul economiei si energiei, Petar Dimitrov, si de sefa holdingului energetic bulgar, Galina Toceva.

In schimb, serviciul de presa al Guvernului slovac a refuzat intr-o prima faza sa confirme deplasarea lui Robert Fico la Moscova.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri