Bulgaria si Slovacia sunt cele doua tari UE cel mai grav afectate de intreruperea, de aproape o saptamana, a livrarilor de gaz rusesc ce tranziteaza Ucraina, incident care a intervenit din cauza neintelegerilor dintre Moscova si Kiev.

Premierul rus Vladimir Putin a anuntat marti, cu ocazia unei vizite facute la centrul de control al monopolului Gazprom, ca a vorbit la telefon cu omologii sai bulgar si slovac si s-a pus de acord ca acestia sa vina miercuri la Moscova. "Ambii si-au impartasit vointa si dorinta de a vedea situatia de aici", a spus Putin, transmite AFP, citat de NewsIn.

Potrivit serviciului sau de presa, Putin le-a spus celor doi premieri - ca si presedintelui Romaniei - ca Ucraina blocheaza tranzitul livrarilor de gaz rusesc pe care Moscova le reluase marti.

Citeste si:

Serviciul de presa al Guvernului bulgar a confirmat deplasarea la Moscova a premierului Serghei Stanisev. El va fi insotit de ministrul economiei si energiei, Petar Dimitrov, si de sefa holdingului energetic bulgar, Galina Toceva.

In schimb, serviciul de presa al Guvernului slovac a refuzat intr-o prima faza sa confirme deplasarea lui Robert Fico la Moscova.