Agentia de evaluare financiara Moody\'s a coborat ratingurile pentru credite pe termen lung ale grupului bancar Royal Bank of Scotland (RBS), in contextul in care analistii agentiei de rating estimeaza ca pierderile bancii vor fi mai mari decat nivelul anticipat de reprezentantii RBS.
Astfel, agentia de rating a coborat ratingul senior al Royal Bank of Scotland de la 'Aa1' la 'Aa3', cu perspectiva 'negativa', iar ratingul puterii financiare, de la 'B' la 'C-'. Ratingul puterii financiare a RBS ramane sub monitorizare cu perspectiva negativa.

Agentia de evaluare financiara Fitch a coborat, de asemenea, in 19 ianuarie, ratingul individual al Royal Bank of Scotland (RBS), al principalelor subsidiare operationale si al National Westminster Bank (NatWest), de la 'B/C' la 'E', ca urmare a estimarilor bancii referitoare la pierderile din 2008, anunta NewsIn.

Actiunea a survenit dupa ce grupul bancar RBS a anuntat ca se asteapta la pierderi semnificative pentru 2008 si ca a ajuns la un acord ce prevede inlocuirea de actiuni preferentiale de 5 miliarde lire sterline detinute de guvernul britanic cu actiuni noi ordinare.

Ratingul 'AA-' pentru credite pe termen lung si calificativul 'F1+' pentru datorii pe termen scurt ale grupului bancar au fost confirmate.

Fitch a majorat, de asemenea, ratingul de suport al grupului bancar, de la '5' la '1', iar plafonul de sustinere a fost revizuit de la 'Niciun plafon' la 'AA-'.

Perspectiva asociata ratingurilor este 'stabila', reflectand asteptarile ca guvernul sa sustina solid in continuare grupul bancar Royal Bank of Scotland.

Royal Bank of Scotland Group Plc, cea mai mare banca britanica ce este controlata de guvern, a anuntat ca pierderile din 2008 s-ar putea ridica la 28 miliarde lire sterline (41 miliarde dolari), in contextul in care criza globala a creditelor se adanceste.

Banca britanica ar putea anunta pierderi de 8 miliarde lire sterline, inaintea unor ajustari pentru deprecierea fondului comercial. De asemenea, RBS ar putea sa reduca cu pana la 20 de miliarde lire sterline, valoarea achizitiilor precedente, conform unui comunicat al bancii.

Royal Bank of Scotland Group a fost nationalizata in 2008 de guvernul britanic, in schimbul unui ajutor financiar de 20 miliarde lire sterline (34 miliarde dolari). Guvernul britanic a anuntat in octombrie ca va recapitaliza bancile RBS, HBOS si Lloyds TSB, oferind pana la 37 miliarde lire (46,6 miliarde euro), in cadrul planului de salvare a sectorului bancar.

ABN Amro Romania si-a schimbat denumirea in Royal Bank of Scotland (RBS) din 15 octombrie 2008, dupa ce banca olandeza ABN Amro a fost achizitionata in octombrie 2007 de consortiul format din Royal Bank of Scotland, Fortis si Santander pentru aproximativ 70 miliarde euro, iar diferitele segmente de activitate ale ABN Amro au fost impartite intre cele trei banci.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri