Pfizer Inc, cel mai mare producator mondial de medicamente, poarta discutii pentru achizitionarea companiei rivale Wyeth, intr-o tranzactie care ar putea depasi 60 de miliarde de dolari, conform cotidianului american Wall Street Journal.

Publicatia americana sustine, citand surse apropiate celor doua companii, ca Pfizer si Wyeth se afla in discutii de cateva luni, tanzactia fiind inca sub semnul intrebarii din cauza volatilitatii pietei precum si a actualului context economic global.

Expertii considera ca o mare achizitie din partea Pfizer nu ar fi exclusa avand in vedere marile pierderi inregistrate de gigantul farma in asteptarea versiunii generice a medicamentului pentru colesterol, Lipitor, care va aparea in 2011.

Reprezentantii celor doua companii nu au comentat stirea, precizand ca nu fac declaratii pe marginea unor zvonuri.

Cotidianul american mai scrie ca cel mai probabil Pfizer va plati atat cu cash dar si prin cumpararea de actiuni.

Gigantul Pfizer este prezent si pe piata romaneasca, ocupand locul sase, cu o cota de piata de 5,1% si vanzari de 349,6 mil. lei in primele noua luni ale anului trecut.

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Roxana Grosu
Roxana a absolvit Facultatea de Litere , fiind și traducător autorizat de engleză și franceză. Are o experiență de peste 15 ani în presă și comunicare, este grammar nazi și pasionată de istoria artei. Ca jurnalist, a lucrat pentru publicații precum Businessmen's, Bucharest Business Week , România Liberă - unde a fost editor coordonator - și Wall-Street.ro . De-a lungul carierei jurnalistice, Roxana a scris pe domenii precum diplomație , turism , aviație , retail ,...

Te-ar putea interesa și:

Setari Cookie-uri