Dezvoltatorul imobiliare One United Properties a încheiat un memorandum de înțelegere pentru achiziționarea unui teren de 21 de hectare situat în sectorul 4 al Capitalei, pe care vrea un proiect de locuințe la prețuri mai mici decât cele pe care le construiește în mod normal.

Compania nu a publicat însă valoarea tranzacției care implică terenul destul de mare aflat într-o zonă aflată în interiorul Capitalei.

„Această mișcare este un răspuns strategic la tendințele pieței și la cererea tot mai mare de opțiuni sustenabile și accesibile de locuit. (...) Aceasta va fi cea mai mare dezvoltare din istoria companiei noastre", a declarat, într-un comunicat remis redacției, Victor Căpitanu, co-CEO al One United Properties.

Noua dezvoltare vizează aproximativ 5.000 de unități, destinat nivelului superior al pieței rezidențiale de masă din București.

Dezvoltatorul afirmă că proiectul va include mai multe facilităţi, inclusiv un parc şi numeroase spaţii verzi, spații educaționale, un centru de fitness cu piscină, piețe, servicii de retail cu operatori alimentari, un centru comunitar de sănătate, trotuare și piste de biciclete.

Deşi este orientată către piața de masă, această dezvoltare va păstra designul caracteristic One United Properties, iar prima fază a proiectului este preconizată a fi finalizată în 2028.

Potrivit companiei acesta este un nou proiect de regenerare urbană ce va readuce la viaţă o zonă situată în centrul Bucureştiului şi care a fost abandonată pentru o perioadă îndelungată de timp.

„Angajamentul nostru față de dezvoltarea rezidențială de lux și high-end rămâne neschimbat, deoarece dezvoltările exclusiviste vor continua să diferențieze One United Properties pe piața rezidențială locală. Cu toate acestea, pe măsură ce continuăm să livrăm proprietăți selecte, ultra-high-end, viziunea noastră strategică se extinde pentru a include dezvoltări la scară extinsă, concepute pentru a satisface nevoile clasei de mijloc în creștere a Bucureștiului și pentru a transforma Capitala", a adăugat Andrei Diaconescu, co-CEO al One United Properties.

Compania susține că axarea pe locuinţele premium, dar accesibile, este în conformitate cu strategia One United Properties pentru o creştere sustenabilă, având astfel un impact durabil asupra dezvoltării urbane a Bucureştiului.

„Acest demers reflectă adaptarea companiei la nevoile în schimbare ale pieţei, determinate de intensificarea urbanizării şi de creşterea numărului de familii cu două venituri din România, care apreciază confortul şi accesul la facilităţile oraşului. Pe măsură ce economiile se extind şi veniturile personale cresc, un număr tot mai mare de consumatori se orientează către segmentul de mijloc al pieţei, căutând proprietăţi care să îmbine calitatea cu accesibilitatea. Această tendinţă conduce la o preferinţă tot mai mare pentru achiziţionarea de produse premium la un preţ accesibil”, se mai arată în comunicatul citat.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri