Dezvoltatorul imobiliar One United Properties anunță un proiect de amploare pe segmentul de birouri, care va fi dezvoltat special pentru gigantul german Infineon Technologies, companie listată la Bursa din Frankfurt și lider în proiectarea și producția de semiconductori.

Compania One United Properties a fost selectată să dezvolte o clădire de birouri premium sustenabilă la cheie pentru a acoperi nevoile Infineon pentru o perioadă de 15 ani, începând cu anul 2026.

Valoarea totală a contractului se ridică la 57 de milioane de euro (fără TVA) și reprezintă unul dintre cele mai mari acorduri de preînchiriere înregistrate vreodată pe piața locală de birouri.

Acordul prevede închirierea unui spațiu office cu o suprafață închiriabilă brută de 20.595 de metri pătrați (inclusiv terase) și parcări, pentru o clădire de birouri pe care One United Properties o va dezvolta pentru noul sediu al Infineon Technologies în România.

Compania germană este prezentă în România cu un centru de cercetare și dezvoltare de 18 ani, cu Bucureștiul ca hub principal. Creșterea organică a companiei pe piața locală a dus la nevoia de dezvoltare a unor birouri premium care să integreze cele mai recente tehnologii din domeniu.

După un proces competitiv care a început acum mai bine de 3 ani, compania One United Properties a fost selectată ca partener pentru dezvoltarea unei noi clădiri de birouri sustenabile și certificate.

Viitoarea dezvoltare va fi situată în zona Barbu Văcărescu – Dimitrie Pompeiu din București și va oferi o suprafață închiriabilă brută de 20.595 de metri pătrați, inclusiv 3.000 de metri pătrați de laboratoare, pentru a satisface nevoile sediului local al companiei pe o perioadă de 15 ani, un record pe piața locală de birouri.

Clădirea de birouri special concepută pentru Infineon Technologies va respecta principiile durabilității, încorporând cele mai recente tehnologii și materiale, cum ar fi sistemul geoexchange și caracteristici structurale speciale, precum și certificarea LEED Platinum. Livrarea este estimată pentru al doilea trimestru al anului 2026.

Sursa foto: One United Properties

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri