Ulster Bank, divizia irlandeza a Royal Bank of Scotland (RBS), a anuntat ca va fuziona cu First Active, ceea ce va duce la disponibilizarea a 750 de angajati.

Banca a anuntat ca decizia de a incorpora 60 de filiale detinute de First Active va duce la disponibilizarea a 550 de angajati din Irlanda si 200 din Irlanda de Nord, anunta Reuters, potrivit NewsIn.

Fuziunea, ce se va incheia la sfarsitul anului, va rezulta intr-un grup cu peste 1,8 milioane de clienti, 295 de filiale si o retea de 1.250 de bancomate. RBS, cea mai mare banca britanica ce este controlata de guvern, a demarat un plan amplu de restructurari, la nivel mondial.

Banca britanica a anuntat recent ca pierderile din 2008 s-ar putea ridica la 28 miliarde lire sterline (41 miliarde dolari), in contextul in care criza globala a creditelor se adanceste.

Royal Bank of Scotland a fost nationalizata in 2008 de guvernul britanic, in schimbul unui ajutor financiar de 20 miliarde lire sterline (34 miliarde dolari). Guvernul britanic a anuntat in octombrie ca va recapitaliza bancile RBS, HBOS si Lloyds TSB, oferind pana la 37 miliarde lire (46,6 miliarde euro), in cadrul planului de salvare a sectorului bancar.

ABN Amro Romania si-a schimbat denumirea in Royal Bank of Scotland (RBS) din 15 octombrie 2008, dupa ce banca olandeza ABN Amro a fost achizitionata in octombrie 2007 de consortiul format din Royal Bank of Scotland, Fortis si Santander pentru aproximativ 70 miliarde euro, iar diferitele segmente de activitate ale ABN Amro au fost impartite intre cele trei banci.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si