ING: Pierderi de 3,71 mld. euro, din cauza deprecierii activelor

ING Groep NV, banca olandeza ce va disponibiliza 7.000 de angajati, a afisat o a doua pierdere trimestriala, din cauza deprecierii valorilor mobiliare ipotecare, a creditelor si a actiunilor, relateaza Bloomberg.

Pierderea inregistrata in al patrulea trimestru a fost de 3,71 miliarde euro, echivalent cu 1,82 euro/actiune, a anuntat banca olandeza intr-un comunicat. Pierderea s-a situat sub estimarile realizate luna trecuta, de 3,9 miliarde euro, si vine dupa un profit net de 2,48 miliarde euro, sau 1,18 euro/actiune, in aceeasi perioada a anului precedent.

ING va reduce efectivele cu 5,4%, pentru a diminua costurile operationale cu 1 miliard euro in acest an. Compania, prima care a apelat la planul de redresare financiara oferit de guvernul olandez, va limita viitoarele deprecieri ale activelor prin transferul riscurilor legate de activele ipotecare Alt-A in Olanda, potrivit NewsIn.

"Avem ca prioritati in acest an continuarea reducerii expunerii activelor si rationalizarea costurilor", a declarat presedintele consiliului de supraveghere, Jan Hommen.

Grupul ING, creat in 1991 prin fuziunea dintre Nationale-Nederlanden si NMB Postbank Group, a afisat prima pierdere in al treilea trimestru, cand a inregistrat o devalorizare a titlurilor, obligatiunilor, ipotecilor si activelor legate de falimentul Lehman Brothers Holdings Inc.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
UE verifică vânzările online de măşti şi geluri dezinfectante
Setari Cookie-uri