Grupul petrolier si de gaze naturale OMV a anuntat luni ca se va retrage de pe piata italiana, prin vanzarea subsidiarei OMV Italia S.R.L. si a retelei de 96 de benzinarii din regiunea de nord Triveneto, pana la finalul lui 2009.

OMV va avea ca obiective afacerile sale legate de statiile de benzina de pe pietele emergente din spatiul dunarean, sud-estul Europei si regiunea Marii Negre, potrivit NewsIn.

Compania activeaza in Italia din 1991, numai cu statii de benzina. OMV Italia S.r.L. are in prezent 19 de angajati si sediul la Verona.

"In fata cresterii competitiei pe piata europeana de statii de benzina, OMV continua sa mareasca reteaua proprie de benzinarii. Compania se orienteaza cu precadere catre piete cu un potential ridicat de dezvoltare, cele mai potrivite fiind din regiunea Marii Negre si Dunarii. Piata italiana este saturata si nu ofera perspective de crestere", informeaza un comunicat de presa al companiei.
Vanzarea OMV Italia ar trebui sa fie finalizata pana la finalul lui 2009. Discutiile cu potentialii cumparatori vor avea loc in urmatoare luni, iar OMV spera ca viitorul patron va mentine operatiunile companiei la aceeasi scala.
OMV este cel mai mare grup de petrol si gaze din Europa Centrala, avand rezerve de petrol si gaze de aproximativ 1,22 miliarde bep, o productie zilnica de aproximativ 316.000 bep si o capacitate anuala de rafinare de 26,4 milioane tone. In prezent, OMV detine peste 2.524 de statii de distributie carburant in 13 tari. Cota de piata a grupului in segmentul de rafinare si marketing in regiunea Dunarii este in prezent de 20%.
In Romania, OMV detine 51,01% din actiunile Petrom.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Petrom descopera noi resurse de gaze in Oltenia