Bancile falimentare au creat costuri ce depasesc 1 mld. euro pentru BCE

Bancile falimentare au lasat Banca Centrala Europeana (BCE) in fata unei facturi ce depaseste 1 miliard de euro, suma urmand sa fie impartita intre bancile centrale nationale, potrivit presei franceze, care nu citeaza surse.
Stirea, difuzata de publicatia franceza Le Monde, arata ca o serie de banci centrale nationale au avut pierderi ca urmare a operatiunilor desfasurate cu banca de investitii americana Lehman Brothers si cu mai multe banci islandeze, iar cuantumul pierderilor trebuie platit de catre toate cele 16 tari membre ale BCE, relateaza Reuters.

Bundesbank, banca centrala a Germaniei, a fost una dintre cele mai grav afectate de tranzactiile derulate cu Lehman Brothers, iar bancile centrale din Luxemburg si Olanda au avut de suferit ca urmare a colapsului bancilor islandeze, scrie Le Monde.

"Bancile falimentare au lasat o factura de mai mult de 1 miliard de euro pentru BCE", scrie titlul articolului citat.

"Bancile centrale din zona euro vor trebui sa acopere 'nota de plata' pe care bancile comerciale falimentare au lasat-o Bancii Centrale Europene. Iar pentru 2008 aceste pierderi vor fi evaluate in miliarde de euro", potrivit articolului citat, informeaza NewsIn.

Le Monde mai scrie ca intregul cuantum al pierderilor va fi anuntat in 5 martie, cu ocazia publicarii conturilor anuale ale BCE.

Un purtator de cuvant al Bancii Centrale Europene a confirmat ca BCE va publica in data respectiva conturile sale anuale si nu a facut niciun altfel de comentariu cu privire la articolul din publicatia franceza.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri