In cadrul unui interviu acordat cotidianului francez Le Monde, Rostowski a spus ca Polonia ar putea indeplini acum criteriile de aderare la ERM-2. Pentru Polonia nu conteaza daca sunt relaxate sau nu conditiile de adoptare a euro, a mai spus ministrul polonez de finante, potrivit NewsIn.

"De indata ce se stabilizeaza situatia, vrem sa intram in ERM-2, sa stam acolo perioada minima impusa si sa adoptam euro", a spus Rostowski.

"Nu este necesar (sa fie relaxate criteriile) pentru tinta de a adopta euro in 1 ianuarie 2012, atat timp cat putem intra in ERM in prima jumatate a acestui an", a adaugat el.

Intrebat daca este de acord cu decizia Uniunii Europene de a adopta un scenariu de abordare individuala in ceea ce priveste sustinerea tarilor membre din Europa centrala care se confrunta cu dificultati accentuate mai degraba decat sa propuna un plan regional, Rostowski a raspuns afirmativ.

"Polonia nu are nevoie de niciun ajutor. Tarile central-europene sunt in situatii foarte diferite. Unele tari au probleme foarte serioase si trebuie sprijinite, dar si state mai vechi membre ale UE sunt in situatii asemanatoare", a apreciat ministrul polonez.

Intrtebat cu privire la perspectivele economice ale tarii, Rostowski a spus ca Polonia ar putea inregistra anul acesta a doua rata de crestere din Europa, dupa Slovacia.

"Cresterea noastra economica se tempereaza, dar mai putin decat in alte tari si se mentine pozitiva", a mai spus oficialul polonez, fara sa prezinte cifre.