Fondul german de salvare a sistemului bancar, Soffin, a licitat 1,39 euro/actiune, sau aproximativ 290 milioane euro, pentru creditorul cu sediul central la Munchen, scrie NewsIn.

Germania a oferit deja 102 miliarde euro in linii de creditare si garantii ale datoriilor pentru sustinerea Hypo Real, dupa ce problemele unitatii din Dublin, Defpa Bank Plc, au adus compania in pragul falimentului. Fondul american J.C. Flowers & Co., care conduce un grup de investitori ce detin 24% din banca, au anuntat saptamana trecuta ca vor actiona in instanta pentru blocarea nationalizarii.

Statul german a achizitionat 8,7% din actiune Hypo Real luna trecuta, ca un prim pas pentru dobandirea controlului. Prin castigarea unui pachet majoritar de actiuni, odata cu oferta de astazi, guvernul va face tot posibilul pentru ca la urmatoarea intrunire generala extraordinara sa fie aprobata o marire a capitalului. Acest lucru i-ar permite statului sa inlature actionarii ramasi.

Banca, specializata in sectorul imobiliar, se confrunta cu probleme grave, in pofida garantiilor de zeci de miliarde de euro ce i-au fost deja acordate.