Petrolul s-a ieftinit la bursele electronice asiatice, din cauza marcarilor de profit, dupa ce depasise nivelul de 70 de dolari/baril, pe piata de la New York.

In schimburile matinale, barilul ‘light sweet’ cu livrare in iulie s-a ieftinit cu 47 de centi, la 67,97 dolari. De asemenea, pretul petrolului Brent, din Marea Nordului, a scazut cu 45 de centi, la 67,89 dolari/baril, potrivit NewsIn.

Pretul petrolului a depasise nivelul de 70 dolari/baril, pentru prima oara din luna noiembrie, dupa ce statisticile au aratat ca numarul disponibilizarilor din Statele Unite a fost sub estimari in luna mai, fapt ce indica o posibila atenuare a recesiunii.

Acest indicator a sustinut piata petroliera, determinand scumpirea petrolului la 70,32 dolari/baril pe piata de la New York, cel mai inalt nivel atins din 4 noiembrie. La Londra, pretul petrolului Brent a crescut la 69,91 dolari/baril.

In ultimele sedinte, investitorii au mizat pe faptul ca o revenire a economiei va sustine cererea de petrol, ceea ce va duce la diminuarea surplusului din piata.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Primarul din Ploiesti o ia peste picior pe Viorica Dancila