Dolarul s-a depreciat ieri in fata euro si a yenului, din cauza jucatorilor de pe piata care cred ca banca centrala americana, Federal Reserve, va creste dobanda cheie anul acesta, in contextul in care economia este amenintata de o deflatie, relateaza Bloomberg.
De asemenea, un raport al Departamentului Muncii, care urmeaza sa fie publicat astazi, ar putea arata ca preturile de consum au scazut in mai cu cea mai mare rata din 1950, conform NewsIn.

Moneda americana s-a depreciat cu 0,3%, la 1,3879 euro/unitate, in tranzactiile din Londra. In fata yenului, dolarul s-a depreciat cu 0,2%, la 96,24 yeni/unitate. La randul sau, yenul a atins 133,62 unitati/euro, fata de 133,38 yeni/euro, nivel atins marti la New York, informeaza NewsIn.

Jucatorii de pe piata speculeaza ca exista 50% sanse ca Federal Reserve sa creasca dobanda cheie cu cel putin 0,25 puncte procentuale, la 0,5%, in cadrul intrunirii de politica monetara care va avea loc in decembrie.

Totodata, raportul Departamentului Muncii care urmeaza sa fie publicat astazi va arata, cel mai probabil, o scadere cu 0,9% a preturilor de consum in cele 12 luni incheiate in mai, dupa o scadere cu 0,7% a acestora in ultimele 12 luni incheiate in aprilie, potrivit unui sondaj Bloomberg.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Expert: Italia ar trebui să identifice bolnavii acasă şi să-i separe de familie
Setari Cookie-uri