Patek Philippe: Vanzarile ar putea scadea cu 15% in acest an

Patek Philippe, unul dintre ultimii producatori independenti de ceasuri din Geneva, Elvetia, a avut parte de cerere sustinuta pentru articolele produse, dar a avertizat ca vanzarile ar putea scadea in cel mai rau caz cu pana la 15% anul acesta, informeaza Reuters.
Presedintele companiei, Philippe Stern, a declarat pentru cotidianul elvetian L'Agefi ca vanzarile pana la finalul lui mai au stagnat, anunta NewsIn.

"Ceasurile noastre foarte frumoase, cu valoare adaugata si alte complicatii, inca se vand la nivelul din 2008, sau chiar mai bine", a spus Stern.

Totusi, acesta a avertizat ca vanzarile ar putea scadea cu pana la 12-15% anul acesta, in cel mai rau caz, in timp ce vanzarile unor modele au scazut deja cu 10%, de la inceputul lui 2009.

Cererea pentru ceasuri elvetiene a scazut puternic in contextul in care clientii sunt ingrijorati din cauza economiei si locurilor de munca. Exporturile de astfel de ceasuri au scazut cu 24% in primele patru luni din 2009.

Patek Philippe nu a avut planuri de reducere a numarului angajatilor, dar a temperat ritmul angajarilor si a redus obiectivul de vanzari la 500 ceasuri, de la 600 ceasuri, in urma cu un an, a mai spus Stern.
O revenire a pietei de profil este putin probabila inainte de sfarsitul anului.

"Poate vom vedea semne de imbunatatire a cererii pana la mijlocul anului 2010, dar revenirea va fi mica si cu un ritm temperat", a declarat acesta.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri