UBS a luat in calcul in repetate randuri vanzarea diviziei de administrare a averilor, care face parte in principal din unitatea Paine Webber cumparata in 2000, si a purtat discutii anul trecut, fara succes, cu Morgan Stanley si alte parti interesate, mai scrie cotidianul financiar, relateaza Reuters, citeaza NewsIn.

O purtatoare de cuvant a UBS din New York a spus ca banca nu vrea sa vanda divizia de administrare a averilor din Statele Unite si continua sa "isi ia angajamentul" fata de performantele acesteia.

Totusi, purtatoarea de cuvant a refuzat sa comenteze asupra schimbarii personalului la nivel administratriv.

UBS a pierdut miliarde de dolari in urma crizei financiare globale si se confrunta, de asemenea, cu un proces intentat de guvernul Statelor Unite pentru identificarea celor aproximativ 52.000 de americani suspectati ca ar fi ascuns aproape 15 miliarde dolari in active.

UBS a refuzat sa divulge numele clientilor suspecti, invocand legile elvetiene pentru secretul bancar.

In februarie, UBS a fost de acord sa ofere numele catorva clienti si sa plateasca o amenda de 780 milioane dolari ca sa scape de acuzatiile de frauda ale autoritatilor americane, dar oficialii din Statele Unite au argumentat ca oferta bancii nu este de ajuns si au cerut, de atunci, identitatea acestor clienti.

UBS a anuntat pierderi de peste 53 miliarde dolari de la inceputul crizei financiare, fiind nevoita sa stranga aproximativ 34 miliarde dolari de la investitori, inclusiv guvernul elvetian, pentru a-si imbunatati pozitia.