Rata somajului din Australia a atins un maxim al ultimilor sase ani in iunie, cand a urcat la 5,8%, comparativ cu 5,7% in mai, dar sub estimarile analistilor, scrie BBC.

Analistii mizau pe o crestere de pana la 5,9%. Datele oficiale au aratat ca numarul celor care si-au pierdut locul de munca a fost de 21.400.

Guvernul a implementat un pachet de stimuli de 42 miliarde dolari australieni (33 miliarde dolari), menit sa sprijine 90.000 de locuri de munca in urmatorii doi ani. Pana acum, acest pachet a ajutat economia sa nu intre in recesiune, scrie NewsIn.

Pachetul de stimuli include reduceri de taxe pentru majoritatea australienilor, scutiri fiscale pentru companiile mici si finantarea construirii de case noi si scoli.

Astfel, numarul australienilor fara un loc de munca a ajuns la 668.400 in iunie. Vicepremierul Julia Gillard a spus ca principala tinta este "ca australienii sa isi pastreze slujbele".

In ciuda eforturilor guvernului, rata somajului ar putea urca la 8,5% pana la mijlocul lui 2011.

Economia australiana a crescut cu 0,4% in primele trei luni din 2009, dupa o comprimare de 0,5% in perioada octombrie-decembrie 2008.


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Tinerii ingroasa randurile somerilor din Bucuresti