Produsul intern brut al Kazahstanului a crescut cu 3% in al doilea trimestru din 2009, comparativ cu primul, a spus premierul Karim Masimov, scrie Reuters
Statul din Asia Centrala nu face publice, de obicei, datele oficiale privind produsul intern brut, raportat la trimestrul anterior. In primul trimestru din 2009, economia Kazahstanului a scazut cu 2,2%, in termeni anuali.

Guvernul estimeaza ca economia va creste cu pana la 1% in 2009, insa cei mai multi mizeaza pe o scadere, informeaza NewsIn.

La finele lunii iunie, ministrul economiei Bakhyt Sultanov a spus ca economia Kazahstanului ar putea scadea intre 2 si 2,5% in prima jumatate a anului acesta, revenind asupra unei prognoze anterioare mai pozitive.

Ministrul a declarat ca se asteapta la o crestere economica pozitiva abia in a doua jumatate a anului. Acesta estimeaza ca PIB-ul statului va creste per total cu pana la 1% in 2009, sau economia va stagna, fata de cresterea de 3,2% in 2008.

Kazahstanul, care este cea mai mare economie a Asiei Centrale, a cunoscut o perioada de crestere rapida pe fondul boom-ului sectoarelor petroliere si de siderurgie, intre anii 2000 si 2007, insa criza financiara a pus capat perioadei de crestere economica de doua cifre.

Oficialii sunt ingrijorati si de efectele unei recesiuni grave, ce ar putea genera o accentuare a sentimentelor anti-guvernamentale, intr-un stat care nu tolereaza astfel de atitudini.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri