Euro si dolarul s-au apreciat in fata yenului, dupa ce unele date oficiale din Statele Unite au aratat o crestere a vanzarilor de case noi, incurajand investitorii sa isi asume riscuri, informeaza Reuters.

Astfel, noile date privind piata imobiliara americana au generat un nou val de optimism in legatura cu perspectiva economica, sprijinind si evolutia dolarului, care atinsese cel mai mic nivel din ultimele sapte saptamani in fata unui cos format din sase valute principale.

Dolarul s-a apreciat in fata yenului cu 0,5%, la 95,24 yeni/unitate, in timp ce euro s-a apreciat cu 0,6%, la 135,44 yeni/unitate, potrivit NewsIn.

In fata dolarului, euro s-a apreciat cu 0,2%, la 1,4224 dolari/unitate, dupa ce urcase anterior pana la 1,4299 dolari/unitate, cel mai mare nivel de peste sapte saptamani. La inceputul lunii iunie, euro atinsese maximul din 2009, de 1,4337 dolari/unitate.

Potrivit datelor publicate luni de Departamentul Comertului, vanzarile de case au urcat in iunie, in Statele Unite, cu un ritm anual de 384.000, in crestere cu 11% fata de mai.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
4 sfaturi financiare cand calatoresti in strainatate