KazMunaiGas Exploration and Production (KMG E&P), divizia petroliera a grupului KazMunaiGas, a anuntat scaderea cu 3,8% a productiei de petrol in primul semestru din 2009, la 5,673 milioane tone.
Conform datelor preliminare prezentate de companie, KazMunaiGas E&P a livrat 4,3 milioane tone de petrol catre clienti, din care 3,5 milioane tone au fost exportate, potrivit NewsIn.

KazMunaiGaz E&P este unul dintre primii trei producatori de petrol din Kazahstan. Productia totala in 2008 s-a ridicat la 11,95 milioane tone.

La sfarsitul anului, compania controla rezerve dovedite de 1,8 miliarde barili.

Compania este listata la bursa de la Londra, reusind sa stranga aproximativ doua miliarde dolari cu ocazia ofertei publice initiale ce a avut loc in 2006.

Grupul petrolier de stat KazMunaiGas este actionarul majoritar al KMG E&P.

KazMunaiGas a ajuns sa controleze in totalitate The Rompetrol Group dupa ce omul de afaceri Dinu Patriciu a vandut participatia de 25% pe care o mai detinea din compania petroliera romaneasca.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri