AstraZeneca, al doilea producator de farmaceutice din Marea Britanie, a anuntat o crestere cu 5,4% a profitului net din al doilea trimestru, la 1,71 miliarde dolari, pe fondul aprecierii dolarului.
In aceeasi perioada a anului trecut, compania farmaceutica afisase un profit net de 1,62 miliarde dolari. Vanzarile AstraZeneca au atins in perioada analizata 7,96 miliarde dolari. Actiunile companiei au urcat cu 4,5% la bursa din Londra, in urma anuntului, informeaza NewsIn.

Profitul excluzand unele articole exceptionale a crescut la 1,64 dolari/actiune, peste estimarile analistilor, de 1,40 dolari/actiune. Compania a estimat pentru anul acesta castiguri intre 5,70 si 6 dolari/actiune, la rate constante de schimb valutar. Analistii estimeaza castiguri de 5,50 dolari/actiune.

"Rezultatele trimestriale arata cat de bine am facut fata mediului economic dificil", a declarat directorul executiv al companiei, David Brennan (foto).

AstraZeneca a diminuat costurile, in incercarea de a salva o suma anuala de 1,4 miliarde dolari pana in 2010. In noiembrie 2008, AstraZeneca anuntase ca va concedia 1.400 de salariati pana in 2013, suplimentar fata de cei 7.600 de oameni -11% din forta de munca a companiei- ce vor fi disponibilizati pana in 2010, potrivit unui plan anuntat anterior de reducere a costurilor.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri