Grupul de asigurari Generali a anuntat un profit net de 504 milioane euro in primul semestru din 2009, in ciuda crizei financiare, informeaza un comunicat al companiei.

Generali a avut o performanta puternica in cel de-al doilea trimestru, sustinand rezultatele semetriale, in timp ce in primul trimestru profitul s-a ridicat la 103,8 miloane euro.

Compania a avut, in perioada analizata, prime brute subscrise de 34,7 miliarde euro, in line cu performantele primului semestru din 2008.

Veniturile diviziei de asigurari de viata au urcat la 7,1 miliarde dolari, sau cu 6,5% fata de perioada similara a anului trecut.

In acelasi timp, compania a redus cheltuielile administrative cu 4,4%, la 1,2 miliarde dolari.

"Incheiem prima jumatate a anului, o perioada considerata cel mai sever moment al crizei financiare, avand confirmarea ca Generali poate avea un raspuns eficient chiar si in timpul unor conditii economice potrivnice", a declarat directorul companiei, Antoine Bernheim.

"Rezulatele au fost sprijinite de raspandirea geografica a companiei si eficacitatea modelului nostru de afaceri, disciplina financiara si administrativa, dar si de hotararea noastra sa mentinem obiectivele pe termen lung ale companiei", mai spus acesta.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si