Walt Disney a acceptat sa cumpere Marvel Entertainment pentru aproximativ patru miliarde dolari in numerar si actiuni, o mutare care subliniaza obiectivul companiei de a detine francize importante din box-office, scrie Bloomberg.
Investitorii Marvel vor primi 30 dolari pentru fiecare actiune plus 0,745 din actiunile Disney, au anuntat cele doua companii. Tranzactia este a patra cea mai mare achizitie facuta de Disney dupa valoarea totala, si adauga la portofoliul de staruri al companiei personaje fantastice ca Iron man si Spider-man.

Achizitia ii ofera companiei Disney, operator al retelei de televiziune ABC, dreptul de detinere pentru mai mult de 5.000 de caractere Marvel. Filmele bazate pe cunoscutele povesti Iron Man, Spider-Man si Wolverine au atras venituri de sute de milioane dolari. Directorul executiv al Disney, Robert Iger, a declarat ca achizitionarea Marvel va permite Disney sa extinda caracterele in parcurile si magazinele sale.

"Avem o buna oportunitate de a creste marca Marvel", a declarat Iger.

Directorul financiar al Disney Staggs a declarat ca o treime dintre licentele de vanzare cu alte studiouri ale Marvel vor ramane sub termenii pe care compania i-a acceptat in aceste tranzactii.

Disney vrea sa aduca cateva caractere Marvel pe marile ecrane care au ramas mai putin cunoscute publicului general, a declarat Staggs.

Directorul executiv al Disney a declarat ca "Marvel adauga la portofoliul Disney marci unice care furnizeaza oportunitati importante pentru cresterea pe termen lung si valoarea de creatie".

Marvel a anuntat la inceputul acestei lunii ca profitul din trimestrul al doilea a scazut cu 38% dupa un declin in vanzarea de licente pentru filmele "Iron Man" si "Incredible Hulk".

"Iron man", lansat de Paramont Pictures, in mai 2008, a generat vanzari de 585,1 milioane dolari in intreaga lume, facand-o a doua lansare a lui 2008, potrivit companiei Box Office Mojo.

Preluarea Capital Cities/ABC, evaluata la 19,5 miliarde dolari, este cea mai mare achizitie facuta de Disney, anunta Bloomberg.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri