Koremans, care mai detine totodata si functia de vicepresedinte al diviziei de generice a Sanofi-Aventis pentru regiunea Europei, a fost CEO-ul Cryo-Save, cea mai mare companie de stocare de celule stem din Europa. Inainte, a avut mai multe functii de conducere la nivel regional in cadrul Gruenenthal si Serono, informeaza Zentiva.

“Sunt incantat sa ii urez bun venit unui profesionist precum Rob in cadrul operatiunilor noastre comerciale. Experienta sa vasta pe piata farmaceutica din Europa va aduce beneficii substantiale pentru noi, pentru implementarea platformei europene de generice, ceea ce va permite Grupului sa valorifice si alte oportunitati de crestere in Europa”, a declarat Hanspeter Spek, vicepresedintele executiv al diviziei de operatiuni farmaceutice.

"Rob Koremans isi va desfasura activitatea de la Praga si va raporta catre Jiri Michal, presedintele Consiliului de Administratie Zentiva, in ceea ce priveste responsabilitatile sale in cadrul Zentiva, si lui Hanspeter Spek in calitatea sa de coordonator al platformei europene de generice", se precizeaza intr-un comunicat de presa emis de companie. Noul presedinte va fi responsabil de intarirea cooperarii in cadrul activitatilor de generice ale companiei din Europa si de construirea unei reale platforme europene pentru divizia de generice a sanofi-aventis.

Rob Koremans detine o diploma in medicina obtinuta la Universitatea Erasmus din Rotterdam, Olanda. Si-a inceput cariera in 1988 la Sanofi BV, filiala olandeza a Sanofi SA. Mai tarziu s-a alaturat grupului Serono in 1993 si a fost numit vicepresedinte pe Europa in 1998, inainte de a se alatura Gruenenthal in 2000, unde a detinut pozitia de membru al Comitetului Executiv in perioada 2003 - 2007.