Studiul a fost realizat in 74 de tari, in care exista asociatii afiliate la IRU. Pe partea de transport rutier intern, veniturile au scazut cu 10-20%, potrivit aceluiasi studiu, care arata ca numarul falimentelor a crescut cu cel putin 20% in acest sector, conform NewsIn.

Organizatia recomanda o "reevaluare a reglementarilor de mediu ineficiente si excesive", pentru a frana declinul acestui sector. "Orice sanctiune impusa operatorilor de transport rutier loveste cu atat mai mult in economie, in ansamblu", sustin reprezentantii organizatiei.

"Operatorii de transport rutier nu prevad o redresare a sectorului, cu rate de crestere normale, de 1,5%, inainte de 2011", a mai anuntat IRU.

Organizatia cu sediul la Geneva, Elvetia, cuprinde 180 de asociatii ale transportatorilor rutieri, de calatori si marfa, din 74 de tari. IRU este garanta a regimului TIR, care permite camioanelor sigilate de autoritatile vamale din tara de plecare sa traverseze granitele fara control, marfa transportata fiind verificata doar in tara de destinatie.