Statele Unite si Elvetia au semnat un protocol de conventie fiscala, pentru a ameliora schimburile de informatii intre cele doua tari, scrie NewsIn.

"Este vorba despre al unsprezecelea acord de schimburi de informatii fiscale semnat de Elvetia, in conformitate cu standardele OCDE", a anuntat organizatia.

"Elvetia reintra in categoria tarilor ce s-au conformat in mod substantial la standardele fiscale internationale", a subliniat OCDE.

Elvetia a decis in martie sa se conformeze standardelor OCDE in materie de transparenta si schimburi de informatii fiscale, limitand practica secretului bancar.

Mai devreme, OCDE a scos Principatul Monaco de pe 'lista gri' a paradisurilor fiscale necooperante, la cateva zile dupa ce guvernul principatului a anuntat ca a incheiat acorduri de transparenta fiscala cu 12 state, pragul cerut de organizatie pentru trecerea pe 'lista alba'.

Monaco, ce a fost introdus pe lista intocmita de G20 in aprilie, figureaza in prezent pe asa-numita 'lista alba', a tarilor ce urmeaza o politica fiscala in conformitate cu criteriile OCDE