In afara de EDF, cotidianul german sustine ca si alte companii - printre care Enel din Italia, Red Electrica din Spania, firme marocane, tunisiene si egiptene - negociaza in prezent pentru a mari cercul initial de investitori, informeaza NewsIn.

"Lista celor care si-au manifestat interesul (pentru acest priect) este lunga", a spus directorul proiectului Desertec, Ernst Rauch, citat de Handelsblatt.

Fundatia Desertec, cu sediul la Hamburg, care este coordonatoarea proiectului, nu a putut fi contactata pentru a comenta informatia.

Proiectul, cu o valoare estimata la 400 miliarde euro, a fost lansat in iulie de 12 companii, majoritatea germane, la initiativa reasiguratorului Munich Re. Desertec prevede furnizarea in interval de trei ani a unor planuri de investitii realizabile pentru crearea retelei de centrale solare.

Obiectivul acestora este de a acoperi pe termen lung 15% din nevoile energetice ale Europei si o mare parte din cele ale tarilor producatoare.

Printre grupurile deja implicate in acest proiect se numara Deutsche Bank, EON, RWE, Siemens (toate din Germania), Abengoa Solar (Spania) si Cevital (Algeria).