Bancile nu au inca nivelul de capital necesar pentru a putea acorda suficiente credite, cu scopul de a sustine procesul de revenire a economiei, a declarat la Istanbul, un inalt responsabil al Fondului Monetar International (FMI), citat de AFP.
"Daca intrebarea este daca bancile dispun de capitalul necesar pentru a acorda imprumuturi suficiente, cu scopul de a sustine revenirea, credem ca raspunsul este nu", a declarat directorul departamentului pietelor monetare si de capital din cadrul FMI, Jose Vinals, cu ocazia prezentarii ultimului "Raport de stabilitate financiara mondiala".

Situatiile financiare ale bancilor s-au imbunatatit, insa persista o "nevoie importanta" de finantare, in contextul in care urmeaza sa fie afisate pierderi de 1.500 miliarde dolari, la care se adauga pierderile deja inregistrate, de 1.300 miliade dolari, a mai spus Vinals.

Aceste pierderi ar urma sa apara din imprumuturile nerambursate, in timp ce pierderile precedente au fost cauzate de plasamentele financiare, a explicat oficialul FMI, potrivit NewsIn.

Aceasta degradare a situatiei financiare a bancilor la nivel de credite acordate este mai pronuntata in Europa, a subliniat responsabilul FMI, in principal din cauza diferentelor de contabilitate si a numarului de banci mici.

Conservarea capitalului bancar existent este, de asemenea, foarte importanta, in special in momentul in care vor fi hotarate noi cerinte in domeniu, in urma deciziilor luate de G20, a mai spus Vinals.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri