Compania italiana de constructii Impreglio, care face parte dintr-un consortiu international, a castigat contractul de 4,4 miliarde de euro pentru construirea celui mai lung pod suspendat din lume. Acesta va lega Sicilia de coastele Italiei. Consortiul din care face parte Impreglio mai cuprinde compania japoneza Ishikawajima-Harima Heavy Industries, firma spaniola Sacyr Vallehermoso si alte companii italiene mai mici.

Un reprezentant al companiei care a castigat proiectul a declarat ca oferta Impreglio a depasit o alta oferta inaintata de un consortiu condus tot de o firma italiana, Astaldi.

Constructia podului va incepe anul viitor si va avea ca termen de finalizare anul 2012. Proiectul a fost promovat de premierul Silvio Berlusconi, care a afirmat ca acest pod este vital pentru sudul nedezvoltat al Italiei.

Unele voci critice au spus ca acest pod nu va fi niciodata construit, din ratiuni politice si din motive ce tin de mediul inconjurator.

Opozitia de centru-dreapta, care conduce in sondajele pentru alegerile generale de anul viitor, a declarat ca Italia nu-si poate permite un asemenea proiect din cauza costurilor uriase si ca, in cazul in care va ajunge la guvernare, l-ar putea anula. De asemenea, alti critici au precizat ca podul se afla intr-o zona seismica, ceea ce face ca proiectul sa fie prea riscant.

Podul va avea o lungime de 4 km si va strabate stramtoarea Messina pentru a lega Sicilia de Calabria. Distanta dintre aceste regiuni este acum parcursa in doua ore cu trenul si feribotul. Daca podul va fi realizat, aceasta distanta va fi strabatuta in doar 10 minute.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri