Partidele din Germania care se afla in negocieri pentru formarea noului guvern, au anuntat ca au ajuns la o prima intelegere privind autoritatea de control a sistemului bancar, insa alte numeroase subiecte sunt inca in discutii, scrie AFP.

Uniunile crestine CDU/CSU ale cancelarului Angela Merkel si liberalii din cadrul FDP au ajuns la un acord privind transferul total al competentei controlului sectorului bancar asupra bancii centrale, Bundesbank, a anuntat expertul de finante din cadrul FDP, Hermann Otto Solms.

Pana in prezent, Bundesbank impartea aceasta sarcina cu autoritatea de control a pietelor financiare, Bafin, noteaza NewsIn.

FDP a inscris aceasta reforma in programul sau electoral. Partidul reproseaza autoritatii Bafin ca a esuat in misunea sa dupa problemele inregistrate de banca imobiliara HRE, care a scapat anul trecut de faliment datorita ajutoarelor de stat.

Dupa ce fusese nationalizata integral, banca a fost afectata de grave erori de gestiune in cadrul filialei germano-islandeze Depfa.

Dupa alegerile din 27 septembrie, CDU/CSU si FDP au decis sa formeze un guvern de coalitie.

Zece grupuri de lucru formate din experti ai celor doua parti incearca, in prezent, sa realizeze un program guvernamental, sarcina ingreunata de divergentele de opinii legate, in special, de aspectele economice.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Cat costa iesirea Greciei din zona euro? Bundesbank va pierde miliarde