Astfel, vor fi eliminate taxe de 1,6 miliarde euro, care erau suportate de exportatorii UE catre Coreea de Sud, potrivit NewsIn.

De asemenea, prin acest acord vor fi eliminate numeroase bariere netarifare, printre care regulamente si standarde in industriile de interes pentru Europa, cum ar fi industria autovehiculelor, farmaceutica si a bunurilor electronice de consum.

In plus, acordul va asigura un nou acces la piata din sectorul serviciilor si al investitiilor si va aduce progrese importante in domenii precum proprietatea intelectuala, achizitii, politica in materie de concurenta, comert si dezvoltare durabila.

"Acesta este primul acord de liber schimb al UE din secolul XXI. El stabileste legaturi economice puternice cu o alta economie dezvoltata si deschide noi oportunitati de piata pentru societatile europene in domeniul serviciilor, al industriei prelucratoare si al agriculturii. Acordul prezinta o importanta deosebita in climatul economic actual, contribuind la eforturile de contracarare a recesiunii economice si la crearea de noi locuri de munca", a declarat comisarul Ashton.

Dupa semnarea de catre presedintia UE si de catre Comisie, acordul de liber schimb va fi prezentat spre aprobare Parlamentului European, iar intrarea in vigoare a acordului ar putea avea loc in a doua parte a lui 2010.