Raportul anual al Comisiei Europene privind progresele realizate de Turcia pe drumul mult-amânatei sale aderări la UE este "incorect şi părtinitor", a afirmat Ministerul de Externe turc, relatează Reuters, conform Agerpres.

Raportul executivului UE de miercuri a criticat Turcia pentru "recidivele grave" în materie de standarde democratice, stat de drept, drepturile omului şi independenţă judiciară. „Respingem categoric afirmaţiile şi criticile nefondate şi incorecte, în special privind criteriile politice şi capitolul referitor la sistemul judiciar şi drepturi fundamentale", susţine Ministerul de Externe turc într-un comunicat.

De asemenea, raportul Comisiei Europene menţionează că Turcia nu a respectat principiile statului de drept, drepturilor omului şi libertăţilor fundamentale în lupta sa împotriva terorismului.

Ministerul turc susţine că alegaţiile sunt incorecte şi evidenţiază "nesinceritatea abordării UE şi un dublu standard clar", adăugând că există chestiuni legate de drepturile fundamentale în privinţa cărora există dispute chiar între statele UE.

Raportul Comisiei este menit să evalueze progresele realizate de Turcia către îndeplinirea standardelor pentru aderarea la UE şi ar putea tensiona relaţiile deja problematice cu Ankara din cauza migraţiei şi, mai recent, a războiului dintre Israel şi Hamas în Gaza. Procesul de aderare a Turciei la UE a fost îngheţat timp de ani de zile după ce au fost declanşate negocierile de aderare în 2005, notează Reuters.

Sursa foto: arda savasciogullari / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri