Bulgaria, România şi Turcia plănuiesc să încheie săptămâna viitoare un acord de cooperare pentru deminarea Mării Negre, a anunţat joi seară ministrul apărării bulgar Todor Tagarev, citat de EFE, scrie Agerpres.

"Războiul din Ucraina, început de Rusia, implică riscuri pentru teritoriul nostru, pentru securitatea transportului maritim", a explicat Tagarev motivele care au dus la luni de negocieri pentru a ajunge la acest acord.

Pentru "reducerea la minimum a acestor riscuri", forţele navale ale celor trei ţări de coastă vor participa la curăţarea minelor, a adăugat ministrul bulgar, citat de radioul public BNR.

Tagarev nu a oferit detalii despre termenii acordului sau despre data exactă a semnării acestuia.

În schimb, la Ankara, Ministerul Apărării turc a dezvăluit tot joi că, "în 10-11 ianuarie", va fi semnat un acord cu România şi Bulgaria privind forţa comună între cele trei state membre NATO, cu ieşire la Marea Neagră, care are ca scop îndepărtarea minelor marine care ajung în apele teritoriale ale celor trei ţări.

Crearea acestui grup de luptă are loc într-un context de creştere a incidentelor provocate de minele din Marea Neagră asupra navigaţiei.

Sursa foto: Forțele Navale Române/ Facebook

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri