Pfizer a demarat astazi fuziunea operationala cu rivalul Wyeth, pe care l-a achizitionat in luna ianuarie contra sumei-record de 68 de miliarde de dolari. Conducerea reunita a celor doua companii si-au propus ca in urmatorii doi ani sa reduca cheltuielile cu patru miliarde de dolari.
“Compania Pfizer astfel consolidata va detine unele dintre cele mai bune resurse umane, materiale, de cercetare si de performanta din industria farmaceutica”, a afirmat, intr-un comunicat de presa, Jeffrey Kindler (foto), presedinte si si director executiv al companiei Pfizer.

Compania unita si-a consolidat capacitatile in domenii precum biotehnologia, vaccinurile, sanatatea consumatorilor, nutritie si ingrijirea sanatatii animalelor. Pfizer este de asemenea bine pozitionat din punct de vedere al cresterii stabile a veniturilor ajustate si a indicatorului rezultatuluii pe actiune diluat atat pe termen scurt cat si pe termen lung. Se estimeaza ca niciun medicament nu va determina mai mult de 10% din veniturile combinate ale companiilor in anul 2012.

Achizitia este planificata sa aduca un beneficiu combinat al rezultatului pe actiune diluat al Pfizer in al doilea exercitiu financiar dupa incheiere. Este estimat ca tranzactia va aduce o sinergie a veniturilor de aproximativ 4 miliarde de dolari pana la sfarsitul anului 2012. "Aceste sinergii, suplimentare fata de reducerea costurilor nete de aproximativ 2 miliarde de dolari anual pe care ne-am propus-o pana la sfarsitul anului 2011, separat de achizitionarea companiei Wyeth, sunt estimate pentru sectorul de vanzari, functiile informationale si administrative, de cercetare, dezvoltare si productie", potrivit informatiilor companiei.

Reducerea de costuri implica si disponibilizari de personal. La inceputul anului, gigantul farma a anuntat ca va concedia 800 de angajati din cadrul departamentului de cercetare, dupa reducerile de 13.000 de persoane efectuate din 2007 si pana in 2009. In prezent, compania are in jur de 87.000 de salariati.

Compania Wyeth este in prezent o filiala detinuta in intregime de Pfizer Inc. Fuziunea la nivel local a entitatilor Wyeth si Pfizer poate fi in curs de desfasurare in diferite jurisdictii si depinde de indeplinirea a numeroase cerinte locale de natura legala si regulamentara, se mai precizeaza in comunicatul de presa.

Cititi detalii despre evolutia afacerilor Pfizer anul trecut, precum si despre cele mai recente rezultate ale gigantilor farma pe plan international.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri