"Criza economica globala a avut un impact serios asupra economiei Armeniei. Scaderea intrarilor de bani din strainatate si prabusirea sectorului de constructii au cauzat o restrangere mai severa a economiei si incasari fiscale mai mici decat fusesera anticipate in prima evaluare (a FMI, n.r.). Autoritatile au implementat complet programul economic, care se refera la diminuarea constrangerilor fiscale si monetara si o rata de schimb mai flexibila", a declarat directorul adjunct al FMI, Takatoshi Kato.

"Autoritatile s-au angajat sa inceapa consolidarea fiscala din 2010, cu obligatia de a asigura sustenabilitatea datoriei pe termen mediu", a mai precizat Kato, potrivit NewsIn.

FMI considera ca perspectivele pe termen scurt ale Armeniei raman dificile, insa pe masura ce conditiile externe se imbunatatesc, cresterea economica ar putea reveni progresiv in 2010, chiar daca riscurile se mentin.

Fondul se asteapta la scaderea cu 15,6% a produsului intern brut (PIB) al Armeniei in acest an, urmata de o crestere cu 1,2% din 2010.