Rata somajului din Marea Britanie a inregistrat in octombrie cea mai lenta crestere din ultimele 18 luni, sustinand declaratiile guvernului, ce sustine ca eforturile de redresare a economiei dau rezultate, relateaza Bloomberg.
Cererile de ajutoare de somaj au crescut cu 12.900, cea mai mica cifra din aprilie 2008, anuntat biroul oficial de statistica din Londra. Analistii consultati de Bloomberg estimau, in medie, ca numarul cererilor va creste cu 20.000, informeaza NewsIn.

Numarul persoanelor aflate in cautarea unui loc de munca a crescut cu 30.000 in trimestrul ce s-a incheiat in septembrie, inregistrand cel mai mic nivel din trimestrul incheiat in mai 2008.

Economistii estimeaza ca rata somajului va continua sa creasca mult timp dupa revenirea pe crestere a economiei, ridicand dubii in legatura cu sustenabilitatea procesului de revenire economica.

"Cred ca am depasit, probabil ce era mai rau, insa nu sunt convins ca progresul este sustenabil", a declarat George Buckley, economist in cadrul Deutsche Bank.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
[FOTO] Vacante pentru aventurieri: Top 5 destinatii VERZI
Setari Cookie-uri