Pretul petrolului a coborat puternic vineri, lovit de unda de soc generata de situatia financiara a Dubaiului, pierzand 5% pana la 72,39 dolari/baril, cel mai scazut nivel al ultimelor sapte saptamani, potrivit AFP, citat de NewsIn.

"La peste un an dupa ce lumea s-a cufundat intr-o teribila criza financiara, in plina sarbatoare a Zilei Recunostintei, Dubai World a reamintit ca nu ne-am intors inca la normalitate", a comentat Olivier Jakob, analist la Petromatrix.

"Pietele de actiuni cad puternic, iar petrolul este o victima a acestei situatii", a completat Ben Westmore, analist la National Australia Bank
Miercuri, emiratul Dubai, lovit din plin de criza financiara dupa ani de boom economic, a anuntat ca vrea sa ceara creditorilor grupului Dubai World, cel mai mare si cel mai indatorat, ce controleaza grupul imobiliar Nakheel, sa amane cu sase luni plata datoriei ajunsa la scadenta.

Datoria totala a Dubaiului a fost estimata la 80 miliarde dolari in 2008, dintre care 70 miliarde dolari reprezinta datoriile companiilor publice. Datoria inregistrata de Dubai World este cea mai mare, insumand 59 miliarde dolari.

Problema datoriilor Dubaiului, ce au rezultat in urma unui boom imobiliar, au dat nastere unor temeri majore in randul investitorilor occidentali, ce se orientasera spre regiunea Golfului in timpul crizei financiare mondiale.

Afla mai multe detalii despre situatia economica din Dubai.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Seful OMV se asteapta la incetinirea cererii globale de titei