"In trimestrul al treilea, am inceput sa iesim din recesiune", a spus el intr-o conferinta de presa, adaugand ca "incertitudinele sunt in continuare foarte importante" si este nevoie de "vigilenta" in anul viitor. "Sunt riscuri care au aparut ca urmare a masurilor artificiale de stimulare aplicate si care au afectat deficitul bugetar", a mai spus Kudrin.

Ministrul rus a mai prevenit ca trebuie urmarita cu atentie inflatia, considerata unul dintre principalele pericole anul viitor. In 2009, inflatia nu va depasi 7,5%, potrivit lui Kudrin, iar la inceputul lui 2010 ar putea avea loc o "crestere sezoniera" a acestui indicator, potrivit NewsIn.

Oficialul rus a adaugat ca economia rusa ramane vulnerabila in fata factorilor externi, precum ieftinirea petrolului, restrangerea creditarii, renuntarea la masurile anticriza si riscul unei cresteri mari a datoriilor anumitor state.

In 2009, economia Rusiei e estimata sa scada cu 8,7%. Rusia a fost puternic afectata de criza economica si financiara mondiala, mai ales dupa scaderea preturilor hidrocarburilor, care reprezinta 60% din totalul exporturilor. Agentia de rating Standard and Poor's preciza luni ca perspectiva ratingului Rusiei de la negativa la stabila, ca urmare a revenirii mai rapide ca economiei, pe fondul preturilor mai mari ale petrolului.