"Am atins cu usurinta obiectivul nostru privind deficitul bugetar, deaorece excedentul din luna decembrie a fost de 205 miliarde forinti (760 milioane euro) fata de 135 miliarde forinti (500 milioane euro) estimat. Pentru intregul an 2009, deficitul bugetar a atins 3,6% din PIB in loc de 3,8% cat fusese anticipat", se arata in comunicatul ministerului ungar.

Deficitul bugetului consolidat nu a luat in calcul bugetele locale, care nu vor fi cunoscute inainte de 31 martie, iar Budapesta se asteapta ca deficitul total sa fie in final de 3,9% din PIB. potrivit NewsIn.

Ungaria, afectata in mod sever de criza economica mondiala, a primit un pachet de asistenta de 20 miliarde euro in octombrie 2008 din partea Fondului Monetar International, Bancii Mondiale si Comisiei Europene.

Pentru aceasta, Budapesta s-a angajat la o serie de reforme bugetare drastice pentru restrangerea deficitului public, care in 2006 depasea 9% din PIB, la 3,9% din PIB si mentinerea acestuia printre cele mai scazute din Uniunea Europeana.