Banca, ce nu a oferit o cifra exacta pentru profit, a castigat 87 milioane euro in aceeasi perioada din 2008. Analistii estimeaza un profit net de 850 milioane euro in al patrulea trimestru, potrivit NewsIn.

"Ne-am intarit etimarile legate de valoare activelor riscante. Suntem intr-o pozitie ce ne permite sa abordam cu optimism anul 2010 ", a declarat directorul financiar, Didier Valet, in cadrul unei conferinte.

Societe Generale, care a inregistrat pierderi de circa 10 miliarde euro din provizioane si din deprecierea activelor, a anuntat saptamana trecuta ca intentioneaza sa izoleze activele riscante intr-o divizie separata. Institutia financiara avea la finalul lui 2009 active riscante in valoare totala de circa 37 miliarde euro.

Banca a anuntat ca veniturile din al patrulea trimestru din cadrul diviziei corporative si de investitii bancare au fost mai mici decat cele din al treilea trimestru, "ceea ce reflecta o activitate mai redusa a investitorilor dupa noiembrie si conditii mai putin favorabile in piete". In al treilea trimestru, veniturile diviziei au avansat cu 43%, la 2,52 miliarde euro, exluzand deprecierile activelor.