Proiectele rivale de gazoducte South Stream si Nabucco ar trebui combinate pentru a reduce costurile, a declarat directorul companiei italiene ENI, implicata in proiectul South Stream.
"Ceea ce avem aici este ceea ce bancherii numesc o potrivire strategica", a declarat directorul ENI SpA, Paolo Scaroni (foto). "Daca toti partenerii decid sa uneasca cele doua conducte pentru o parte a traseului, am reduce investitiile, costurile operationale", a adaugat acesta, citat de NewsIn.

Proiectul South Stream este al Gazprom, Eni si EDF. Acest gazoduct va lega prin Marea Neagra orasul rus Novorossiisk de orasul bulgar Varna, inainte de a se desparti in doua ramificatii, care vor ajunge in Italia si Austria. Capacitatea sa este estimata la 63 miliarde de metri cubi de gaz pe an. South Stream ar urma sa fie incheiat in 2015.

Nabucco va aduce gazul de la Marea Caspica spre Europa, ocolind Rusia. Cu o capacitate de 31 miliarde metri cubi de gaz pe an, el va trece prin Azerbaidjan, Georgia, Turcia, Bulgaria, Ungaria, Romania si Austria.

Saptamana trecuta, Comisia Europeana a apreciat ca South Stream si Nabucco nu sunt proiecte rivale.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri